Răspunsurile lui Chivu

Răspunsurile la forumuri au fost create

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 20 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • în răspuns la: Bristol Stool Scale #82060
  Chivu
  Participant
  în răspuns la: Ma simt urmarit de Papu #78423
  Chivu
  Participant

  Cu totul :-)

  în răspuns la: Ma simt urmarit de Papu #78421
  Chivu
  Participant
  în răspuns la: Salutare #72833
  Chivu
  Participant

  Bine-ai revenit pe Lomo și nu-ți mai cere scuze, că n-ai de ce. Cu toții ne mai lovim de probleme mai mici sau mai mari. :)
  Multă sănătate si spor la postat!

  în răspuns la: Colaborare F64 #71560
  Chivu
  Participant

  Vezi, deja ai găsit un alt motiv pentru care concursurile nu au avut succes, în afară de cel legat de calitatea premiilor. Și sunt de acord cu tine că merită să te înfurii pe un astfel de motiv. E o metodă bună pentru a scoate lumea din amorțeala. :)

  Hai să punem de-un concurs. Mie mi-a placut ideea de anul trecut de la Centrul Ceh – Cuvinte pe pelicula: http://www.czech-it.ro/tag/cuvinte-pe-pelicula . Poate preluam ideea, o adaptam un pic si o punem in practică. Ce zici?

  • Acest răspuns a fost modificat acum 7 ani de către Chivu.
  • Acest răspuns a fost modificat acum 7 ani de către Chivu.
  în răspuns la: Colaborare F64 #71467
  Chivu
  Participant

  Ar fi păcat să pierdem lucrul cel mai de preț al comunității lomo.ro, și anume inocența. Înțeleg că e nevoie de sponsori pentru a progresa, deși din punctul meu de vedere nu am explorat toate alternativele.

  Poate mai sunt si alte idei, la fel de promițătoare, nu doar contractele de publicitate. Am putea analiza ce n-a mers așa de bine la concursurile anterioare, de exemplu, si pe urma încercăm sa găsim soluții. Eu cred ca nu doar premiile au fost cauza participării slabe. Pentru asta, eu as lansa un topic sau un sondaj pentru colecta feedback-ul legat de concursurile anterioare.

  în răspuns la: tetenal colortec C-41 #69563
  Chivu
  Participant

  Timpul de developare l-am mărit cu 20 de secunde la fiecare 5 filme developate, pe măsură ce soluțiile se uzează.
  Nu am observat diferențe între rezultatele developării cu Digibase C41 și cele în care am folosit Tetenal. Soluțiile de la Maco ar fi mai eficiente din punct de vedere cost dacă le-am cumpăra pe componente și nu la kit. În general soluțiile de albire și cea de fixare țin mult mai mult decât soluția de developare, cu condiția să clătești filmul după fiecare etapă. Să nu mai spun că soluția de spălare (ultima pe care de obicei o diluez cu apă distilată) o folosesc pentru 40 de filme și o folosesc și la developarea alb-negru.

  Soluțiile diluate le-am folosit și pe parcursul a șase luni, însă am încercat să nu las aer în sticlele de plastic unde le-am depozitat. În general aștept să strâng minim 4 filme înainte să mă apuc de developat. Developez câte 2 în tanc și diluez tot kit-ul deodată (nu împart soluțiile pentru mai multe diluții). E mai bine ca soluțiile să nu intre în contact cu aerul prea des și deranjul în laborator (baie) este mult mai mic.

  în răspuns la: tetenal colortec C-41 #69549
  Chivu
  Participant

  În general developez la 30 de grade. Timpul de developare e mai lung însă nu trebuie să fii așa de strict cu timpul de developare. Procesul se apropie mult de developarea alb-negru. La 38 de grade fiecare secundă și fiecare jumătate de grad celsius în plus sau în minus contează.
  În plus, am observat că developarea la 30 de grade permite developarea mai multor filme decât developarea la 38 de grade. E doar observația mea. În principiu cu un kit pentru litru de soluție reușesc să developez până la 20 de filme. Producătorul recomandă 10 filme.

  în răspuns la: Fotografi și linkuri #64786
  Chivu
  Participant

  The Great LIFE Photographers grupeaza cei mai buni fotografi ai celebrei reviste americane LIFE.
  http://lifephotographers.tumblr.com/

  în răspuns la: 24 de poze pe secunda #63348
  Chivu
  Participant

  Bruce Gilden – un mod unic de a face fotografie de strada: http://youtu.be/KzJ_AcgeHkQ

  în răspuns la: film swap #60485
  Chivu
  Participant

  Cine e amator de-un swap? :-)

  în răspuns la: [caut] folie stocare film #60240
  Chivu
  Participant

  Din păcate la seturi mai mici nu am văzut. Eu am cumpărat un set de 100 de la macodirect.de împreună cu ceva filme. Dacă te ții de treabă le umpli repede, crede-mă. :-)

  în răspuns la: lomo.ro, încotro? (partea a II-a) #51880
  Chivu
  Participant

  Ce te faci când îți reușesc 39 de cadre pe un film de 36? :-) Postezi 39 sau doar 36? Cum le alegi pe cele 36 din totalul de 39? Te bazezi pe simțul artistic, nu-i așa? Aici probabil că suntem diferiți, fiecare dintre noi ar alege alte 36 de poze din totalul de 39. Diferența se poate ușor observa după numărul celor care-ți colecționează poza sau după comentarii. Deci ce pot să fac? N-am decât să le postez pe toate 39. Dacă le-aș posta doar pe cele 36 care-mi plac mie, ceilalți nu le-ar putea vedea niciodată pe celelalte 3 care mie nu dar lor da . :-))

  Cam asta mi-a trecut prin gând și nu m-am cenzurat. Așa fac și cu pozele.  :-))

  • Acest răspuns a fost modificat acum 8 ani, O lună de către Chivu.
  • Acest răspuns a fost modificat acum 8 ani, O lună de către Chivu.
  în răspuns la: [concurs] pinhole / stenopa #38734
  Chivu
  Participant

  Eu vreau filmul Centuria de la Marian. Eventual dacă-l expune și-l trimite pentru un swap ar fi grozav. :-P

  în răspuns la: lomo.ro, încotro? #30753
  Chivu
  Participant

  Nu înțeleg cum un dezastru, cum a fost “apocalipsa”, poate să dezbine o comunitate. Astfel de evenimente ar trebui să strângă și mai mult relațiile, să genereze solidaritate, și nu viceversa. Și mie îmi lipsesc pozele lui Bogdan, Vance sau Ionuca, dar atâta timp cât ei nu comunică ce i-a deranjat și ce am putea să facem să revină, nu simt că e vina mea. Sunt de acord că nu e la fel de animat cum era pe vremuri, însă Lomo merge înainte indiferent de capriciile unuia sau altuia.

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 20 în total)
Sari la bara de unelte